logo
banner banner banner banner

Freinetopleiding weer van start


Freinetwerker, worden, zijn en blijven...
Begin oktober start een nieuwe freinetopleiding voor leraren op freinet- en andere vernieuwingsscholen die hun kennis en vaardigheden willen opfrissen. Bureau voor Levend Leren verzorgt de opleiding, die ook dit jaar weer georganiseerd wordt op Freinetschool Delft. De deelnemers komen uit Heiloo, Malden, Delft en Wijk bij Duurstede.
Het betreft in dit geval de basisopleiding die beschreven staat in het boek De freinetwerker. Freinetwerker, worden, zijn en blijven. Deelnemers kunnen de opleiding afronden met een examen, maar dit is geen verplichting.


De Freinetwerker
Jimke Nicolai e.a. - Verschenen als nummer 8 in De Reeks voor vernieuwend onderwijs. Een team van auteurs beschrijft op welke wijze toekomstige leraren de freinetpedagogie kunnen leren kennen. De pedagogische principes, aan het eind van zijn leven geformuleerd door Célestin Freinet zelf, werden voor dit hoofdstuk vertaald en geactualiseerd. De beginnende freinetwerker of de geïnteresseerde leraar die niet op een freinetschool werkt, maar ook de ervaren freinetwerker kunnen er inspiratie uit putten, suggesties voor verdere studie, voor het leggen van contacten, het nemen van initiatieven, het begeleiden van studenten...