WorkshopsContact


Levend rekenen


Levend rekenen vindt het startpunt in de realiteit van deze klas, deze kinderen, deze leraar. Kinderen en de omgeving geven voortdurend aanleiding tot rekenen en wiskundige activiteit.

Zeker als de juf en meester daar zelf een scherpe neus voor hebben. De mand met noten, de nieuwe knuffel, het kopieerapparaat, een lekke voetbal? Kinderen blijken met veel enthousiasme en betrokkenheid ook de mathematische kant te willen onderzoeken en komen daarbij vaak tot verrassende leerresultaten.

Het is bekend dat er binnen het vernieuwend onderwijs op verschillende plekken behoefte bestaat aan hulp en advies rondom deze werkwijze. Met name scholen die levend rekenen en wiskundige wereldoriŽntatie een plek willen geven in hun rekenwiskunde onderwijs hebben behoefte aan handvaten om te werken vanuit de aanleidingen uit de omgeving of vanuit de kinderen. Bureau voor Levend Leren heeft verschillende mogelijkheden om te ondersteunen bij de verkenning en implementatie van levend rekenen.

Inmiddels blijkt levend rekenen ook in de belangstelling te staan bij buitenschoolse organisaties die rekenen en wiskunde willen integreren in hun activiteiten. Levend rekenen krijgt in toenemende mate een plek in educatieve arrangementen en programmering van buitenschoolse activiteiten.


Workshops of lezingen over: freinetonderwijs, levend leren,werken met de klasse!kas en financiŽle educatie, burgerschap en werken met een klasse!box, levend rekenen, dyscalculie, werken met de vrije tekst, levend taalonderwijs, druktechnieken, VOUP+E2R en de stappen voor verantwoord eigentijds wereldoriŽntatie-
onderwijs, meer- en hoogbegaafdheid, onderzoek op de basisschool.

Heeft u belangstelling?
Wilt U meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op over mogelijkheden en voorwaarden: info@levendleren.nl

levend rekenen.pdf