FinanciŽle educatie
Eiki en Oeki moeten betalen gaat over financiŽle educatie
Eiki en Oeki, twee bijzondere eekhoorns, zijn de hoofdpersonen in dit rijk geÔllustreerde voorleesboek. Het boek gaat over goed omgaan met geld.
Door te werken met Eiki en Oeki moeten betalen komen naast algemene doelen op het gebied van luisteren, (voor)lezen en woordenschatuitbreiding expliciet doelen op het gebied van financiŽle educatie binnen bereik van zowel kinderen van de bovenbouw (zie Voorleesmaatje) als voor de kinderen uit de onderbouw van de school (groep 1 - 4).

Het bewustzijn van risicoís van het omgaan met geld
FinanciŽle educatie richt zich op het vergroten van kennis, inzicht, vaardigheden en bewustzijn van kinderen op het gebied van persoonlijke en maatschappelijke financiŽle afwegingen. Het gaat niet enkel om verbetering van het begrip van financiŽn, maar ook om het vergroten van het bewustzijn van risicoís van het omgaan met geld, om inzicht in en kennis van financiŽle begrippen maar ook om vaardigheden, motivatie en bewustzijn.  Lees meer in de bijlage.

Voor de Voorlezers van dit boek. 
Voor de voorlezers van dit boek is er een prachtige digitale presentatie met alle afbeeldingen uit het boek beschikbaar. Neem per mail contact met ons op als je deze graag wilt ontvangen. 


        
Heeft u belangstelling? 
Het boek is te bestellen in onze webshop onder > publicaties

eiki en oeki moeten betalen voorleesmaatje.pdf
werkblad met instructies voor het voorleesmaatje.pdf

geldspel voorleesmaatjes bij eiki en oeki.pdf